KUTYAGURU

Tökéletes gazdi első ismérve...

2014. november 12. - KUTYAGURU

tökéletes gazdi.JPG

A tökéletes gazdi első ismérve, hogy nem létezik! 

Nem létezhet, mert emberek vagyunk, hibázunk, folyamatosan tanulunk, fejlődünk, kísérletezünk. Ami az egyik kutyának nem jó, az a másiknak igen... Amire szüksége van az egyiknek, azt a másik egyenesen utálja... Nekünk gazdinak csak annyi a dolgunk, hogy kiismerjük saját kutyánkat, és aszerint foglalkozzunk vele! 

Ha kutyád kiegyensúlyozott, nem látsz félelmet, vagy idegességet a szemében jól végezted a dolgod! Ha pedig Te sem érzed tehernek a kutyát, nem gyomorideggel indulsz neki egy sétának, nem vagy folyamatosan ideges kedvenced miatt, akkor meg van az összhang! 

Csupán ennyi szükséges nem több! 

Azért mert kedvenced nem tud 80 különböző trükköt még nem vagy rossz gazdi, azért ha néha elkövet egy két csínytevést nem vagy rossz gazdi, azért hogy, ha mégis valamilyen gond adódna, kicsattog a szomszédra, rámorog a másik kutyára, szétszedi otthon a kanapét még mindig nem vagy rossz gazdi, ha felismered a problémát és megoldást keresel! 

Tökéletes gazdi nem létezik, csak felelősségteljes, szerető és gondoskodó gazdi! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyaguru.blog.hu/api/trackback/id/tr426890549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása