KUTYAGURU

Tudtad, hogy egy sétához is fontos a bemelegítés?

2017. január 11. - KUTYAGURU

dogs-wallpapers_eu-havanese-winter-dog-bridge.jpg

Ebben a hideg időben nem tesz jót kutyád ízületeinek, ha a kanapéról felpattanva máris a hidegben találja magát és az érzékeny területeket megcsapja a fagy.

Különösen fontos ez az idősödő és mozgásszervi betegségekkel küzdő kutyáknál. Akinek olyan szerencséje van, mint nekem, hogy a kutyák a fejükön pörögnek, amikor én még csak öltözök, ott nem kell külön figyelmet fordítani, hisz a fel-alá rohangálással és ugrálással saját magukat melegítik be, de a lassabb, nyugisabb négylábúaknál jó, ha megcsinálunk pár gyakorlatot, mielőtt kilépünk a hidegre. Használj jutalomfalatot, hogy gyorsan és pontosan hajtsa végre a feladatokat, dugd az orra alá és úgy vezesd meg. Itt most nem az a cél, hogy a lehető legprecízebb legyen a kivitelezés, csupán az, hogy átmozgassa magát.

  • 1. Kocogás: nem kell hozzá nagy hely, elég egy 2-3 lépésnyi hossz, ahol egy ovális pályán kell mozognia úgy, hogy ügető tempóban végezze a gyakorlatot. Úgy kell elképzelni, mint nálunk a bemelegítő kocogást.
  • 2. Szlalomozás: bármilyen tárgyat használhatsz, elég, ha csak egy szűk nyolcast kell megtennie a lábaid között, de flakonokat is kerülgethettek.
  • 3. A rugók bemelegítése: állításból fektetés és vissza állítás (utóbbinál a hasa alá nyúlhatsz segítve a felállási kényszert), ezzel átmozgatjuk a térdeket és a könyököket is.
  • 4. Forgás: forogjon a saját tengelye körül, mintha a fenekét akarná elérni.

Ezzel a kis gyakorlatsorral átmozgatjuk a legfontosabb területeket, de, ha bármilyen betegség van jelen, akkor lassan, nagyobb mozdulatokkal végezzétek a gyakorlatokat.

Ne feledd, a tél nem a világ vége, csupán egy kicsit aktívabban kell mozognunk és a kutyánk is élvezni fogja!

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyaguru.blog.hu/api/trackback/id/tr8612119147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása