KUTYAGURU

Kutya a gyerek mellett? Igen lehetséges!!!

2014. december 10. - KUTYAGURU

Sokan keresnek meg azzal a problémával, hogy jön a gyerek mit csináljak a kutyával? Rakjam ki a kertbe? Ajándékozzam el? Mi lesz ha féltékeny és megtámadja a gyereket? 

Szülői aggódás, teljesen normális, akinek gyermeke van tudja, hogy mindennél előbbre való, meg persze a hormonok is dolgoznak, ilyenkor mindent kicsit túl pörgünk, ez természetes! De nem kell teljesen bepánikolni, örömmel jelentem be, hogy gyermek és kutya tökéletesen megfér egy házban, sőt kifejezetten jó hatással vannak egymásra! 

Ahhoz, hogy kapcsolatuk kiegyensúlyozott legyen, csupán arra kell figyelnünk, hogy mindkét fél számára érthető, egyértelmű és örökérvényű szabályokat állítsunk fel! 

A kutyák többsége szeret a kicsi közvetlen közelében lenni, akár érintkezni is velük, a szülők viszont aggódnak a betegségek miatt, pedig nem kell! Nem azt mondom nyilván, hogy egy ágyban aludjon az újszülöttel, de a fokozatosan beiktatott érintkezés, nem csak, hogy nem tesz rosszat, de még javítja is a kicsi ellenálló képességét, hisz mintegy védőoltásként adagolja a bacikat nagyon kis mennyiségben a gyermeknek. 

Amikor pedig a kicsi elkezdett mászni, érdeklődik a környezet iránt, jobban kell figyelnünk, mert a kutya akaratlanul is reagálhat egy rossz, esetleg fájdalmas mozdulatra. Ne hagyjuk Őket egyedül egy helyiségben, de ne is zárjuk ki kutyánkat az élettérből. A féltékenykedésnek vélt viselkedés zavaroknak pedig nem más az oka, mint a kevesebb séta és foglalkozás, mert a gyerek sok időt követel. Figyeljünk oda, hogy kutyánk továbbra is legyen mindig lefárasztva, így nem gyűlik fel felesleges feszültség, amit valamin le kell vezetnie!

Ugyanekkor fontos felállítani a szabályokat kutyánk felé is, hogy ne kezdjen heves játékba a földön mozgó gyerekkel, etetésnél szigorúan tartsa a gyermektől való távolságot, és tolerálja a kicsi mozgását is, vagy ha ez kényelmetlen számára hagyjuk nyugodtan elvonulni!

A következő lépés, pedig a gyermek életébe vezetett szabályok, melyben az alábbi ábra segít: 

10489872_764718490218374_83624288326128806_n.jpg

Amennyiben viszont betartjuk és betartattjuk a szabályokat, gyermekünk kitűnik társai közül, mind szociális, mind fizikai képességeiben, mert a kutya ezerféleképpen gyorsítja, specializálja gyermekünk fejlődését, aki a koránál érettebb viselkedést fog mutatni! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyaguru.blog.hu/api/trackback/id/tr36972197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása