KUTYAGURU

Termék teszt: Canis Plus Természetes szőrzetápoló sampon

2015. április 07. - KUTYAGURU

naturavetal_sampon.JPG

Próbálok minden területen lehetőleg csak természetes alapanyagokból készült dolgokat beszerezni a kutyáknak, és mint nálunk, embereknél a kozmetikai cikk az egyik legérzékenyebb pont.

Kutya samponból is van már millió féle, fehér, fekete, bundás, rövid, foltos, korpás szőrre, mindenki megtalálhatja a kedvencét. De nálunk még egyik sem érte el a kívánt hatást, vagy nem szűnt meg a szag, vagy koszosak maradtak vagy jobban korpásodtak, mint előtte. Tény, hogy a bőr és a szőr is belülről táplálkozik, így függ az egészségi állapottól is a kültakaró tünete. Nálunk gyakran jelentkeznek kiütések, főleg bűzmirigy problémák miatt, de van, hogy már a koszossággal is összefügg, sőt ilyenkor a mi bőrünk is több allergiás reakciót mutat a kutyaszőrrel való érintkezéskor.

Így, próbáltam olyan sampont keresni, ami enyhíti a bőrgyulladás tüneteit, minél kevesebb nem természetes anyag van benne és tisztít is, azt hiszem megtaláltam!

A német Naturavetál cég nem régiben kezdett el forgalmazni kis hazánkban. A legfontosabb elvük a természetes, tartósítószer és adalékmentes táplálás. Ugyanezt követik ápoló szereikben is, így megörültem, hogy talán meg találtuk az ideális sampont.

A leírásból kiderül, hogy nem csupán sampon, hanem szőrzetápoló is, ph semleges, antibakteriális hatású és segít felvenni a harcot a különböző élősködőkkel. Alapanyagait tekintve 100%-ig természetes, viszont jobban kell vigyázni, hogy az állat szemébe, szájába ne kerüljön, mert nyálkahártya izgató hatásúak lehetnek az illóolajok. Illata kellemes, főleg a citromfű dominál, ami száradás után enyhül, de közelről még érezhető. Mennyiséget tekintve elég kevés is elegendő, egy kisebb termetű kutyának egy évre bőven elég, ha nem többre (egy fürdéshez kb. 5 ft-os méretű mennyiség elegendő).  A bőrgyulladás tünetei azonnal enyhülnek, az én allergiás tüneteim is, és a vakarózások megszűntek.

Összességében nagyon meg vagyok vele elégedve, azt hiszem, véglegesen maradok ennél a sampon márkánál és kipróbálom a többi ápoló terméket is, amire igazán kíváncsi vagyok a kullancs elleni készítmény, és a fogápolási termékeik. Hamarosan ezeket is megrendelem és jövök ennek tesztjeivel! 

Termék megvásárlása NATURAVETAL

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyaguru.blog.hu/api/trackback/id/tr507347286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása