KUTYAGURU

Kutyatámadás szakértő szemmel

Riport korrigálás

2014. október 27. - KUTYAGURU

P1010916kicsi.jpg

Korom Gábor nyilatkozott a nem régiben történt kutyatámadással kapcsolatban, azonban fontosnak tartom, hogy kiegészítsem, illetve korrigáljam a tévhitek elkerülése érdekében! 

Az első és legfontosabb, hogy, ha a családban gyerek és kutya is van, nem csak az egyik, hanem mindkét felet tréneljük a kiegyensúlyozott kapcsolat érdekében. Emlékszem családunk németjuhászára, Szultánra, ahol is tudtuk, hogy akár a fülét is húzogathatjuk nem csinál semmit, ennek ellenére nem piszkáltuk ilyenekkel feleslegesen! A gyereknek is meg kell tanulnia egészen kicsi kortól, hogy tisztelje az állat határait! Nekünk pedig kötelességünk Őket folyamatosan felügyelni, felügyelet nélkül nem hagyhatjuk Őket magukra! 

A másik nagyon fontos, ami a riport végén hangzik el, miszerint ezt nem lehet a kutya felnőtt korában elkezdeni... Nagyon szépen megkérek minden várandós vagy kisgyerekes anyukát, hogy ne rohanjon az első gyepmesteri telepre a kutyával! Ezt épp úgy meglehet oldani felnőtt kutyával, nem kell több csupán egy kis odafigyelés és szabályok felállítása mind a gyermek mind a kutya részére... Ne feledjük, hogy egyébként mennyi pozitív hatása van egy kutyának a gyermek életében! 

A videó megtekinthető a TV2 oldalán, a Mokka című műsorban!

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyaguru.blog.hu/api/trackback/id/tr596838127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása