KUTYAGURU

Trixi Spot On termékteszt

2014. szeptember 27. - KUTYAGURU

Régóta ódzkodom a hagyományos spot on és nyakörvként gyártott készítményektől, ugyanis az alaphatóanyaga mindegyiknek a fipronil vagy permetrin, esetleg más rovarirtó hatású szer, mely egyben idegméreg is. Mivel ezek a szerek mindig a kutya bőrébe szívódva hatnak, nem tartottam túl jó dolognak, hogy a szervezetébe kerüljön, még ha kis mennyiségben is, az allergén reakciókról nem is beszélve. Így kerestem olyan módszert, terméket, amivel megvédhetem Őket a kullancsoktól.

trixie spot on (13).JPG

Próbálkoztam házilag kevert illóolajokkal, mely hatásosnak bizonyult, de macerás, hogy minden alkalommal újra fel kell vinni a kutya szőrére, és aggódtam, hogy esetleg le is nyalják magukról.

Beszerzés

A ZooPlus webáruházában több olyan termék kapható, amit máshol a hazánkban nem található meg, így az alábbi Trixi Spot On termék sem. A tájékoztatóban részletesen leírják, milyen természetes anyagokból készült, kiemelten a neem olajat, amit a természetgyógyászatban is gyakran használnak. Tartósságáról ugyanaz az anyag gondoskodik, melyet krémekbe kevernek azért, hogy filmréteget képezzenek bőrünkön.

Ár

Az ára rendkívül kedvező, egy doboz 4000 Ft körül mozog, ebben 4 ampulla található és mivel gyártottak külön kis és nagy kutyáknak szabvány kiszerelést, így általában egy hónapra egy ampulla elég.

Csomagolás

A csomagot megkapva, sajnos szomorúan láttam, hogy sem kívül, sem belül nincs magyar tájékoztató és bár tudom, hogy kell egy ilyen terméket használni, jobb szeretem, ha rendelkezésemre állnak magyarul is az információk.

Használat

A dobozt kibontva egyből megcsapott az enyhén mentás, szinte az agyamig hatoló jellegzetes szag vagy illat, már nem is tudom, mivel jellemezzem. Reménykedve, hogy ha ilyen erős, akkor a hatása is garantált fel is tettem mindkét kutya lapocka közötti szőrrétegébe. Adagolása könnyű, bár a csomagolás miatt nem derül ki, hogy mindent kinyomtam-e. Hamar eloszlik, maga után olajos és poros érzetet hagyva, de ami ezután következik… Iszonyatos torokkaparó szag, mely gondolom allergiás típusokra még jobban hat. Zárt térben komolyan nem lehet megmaradni, mindenképp csak nyitott ablaknál ajánlatos használni! De a hatása a próbát kiállta, valóban riaszt, bár a 3. héten érezhető a hatékonyság csökkenése. A fürdetést nem tűri túl jól, így nyári hónapokban sokszor kell használni egy-egy úsztatás után. Allergiás reakció egyáltalán nem jelentkezett, jellegzetes szaga 2 nap után eltűnik, és közelről sem érezhető, ennek ellenére hatásos szúnyogok ellen is.

trxie spot on.jpg

Összességében valóban natúr termékről beszélhetünk, aki bírja ezt a hihetetlen erős gyógynövényszagot és a kutyája sem érzékeny ilyesmire jó választás ár-érték arányban is.


Én egyelőre inkább maradok az illóolajos házi készítménynél és a rendszeres átvizsgálásnál! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyaguru.blog.hu/api/trackback/id/tr446736363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása