KUTYAGURU

Csodaszer a fűszeres polcon, segítség a rák elleni harcban

2015. február 10. - KUTYAGURU

kurkuma.jpg

 

Már az ókori görög országban is ismert volt, ez az aranysárga színű fűszer, melyet a kurkuma növény gyökeréből készítenek. Manapság is gyakorta megtalálható a háziasszonyok polcain, kedvelt alapanyaga az indiai jellegű konyhának és például a worchester szósznak is.

Mostanában egyre kedveltebb a gyógyászatban, kapható kapszula formájában, de több étrend kiegészítő is tartalmazza. Az egyik legtöbbet kutatott gyógynövény, számos állat és humán kísérlet bizonyította jótékony hatását, melyből legkiemelkedőbb a rákos megbetegedésekre gyakorolt hatása.

Hatóanyaga a kurkumin nem csak gyulladás csökkentő, antibakteriális, de antioxidáns hatásáról is ismert. Főleg a vastag és vékonybélben fejti ki hatását, így a humán gyógyászatban a bélben képződő rákos megbetegedéseknél jegyezték hatását, mely szerint megállítja a növekedést, sőt csökkenti is a daganat méretét. Különlegessége, hogy a daganatos sejteknél több ponton is támadja a sejtosztódást, emellett serkenti az immunrendszer működését, mely újabb segítséget nyújt a kártékony sejtszaporulatok elpusztításában.

A kutatások még javában folynak, viták zajlanak a pontos hatásmechanizmusról, de bekerült a gyógyszeriparba, mint lehetséges daganatellenes készítmény legfőbb alkotóeleme.

Hatóanyaga még számos területen segíthet, így például az ízületi gyulladások enyhítésében, májvédő és regeneráló képességével segít a toxinok kiválasztásában, ezzel együtt támogatja az epeműködést is.

Vérhígító hatása viszont már teljesen bizonyított, így vérzékenység esetén, illetve műtét előtt kerüljük használatát.

A Planet Paws internetes egészség blogger csapat beszámolt arról, hogy ezt a nagyszerű fűszert adhatjuk kutyáinknak is, mert jótékony hatásai rajtuk is segíthet. Adagolása negyed teáskanálnyi/10kg.

Találtam egy naturál fogkrém receptet is kutyák számára, melynek szintén egyik alapanyaga a kurkuma, nálunk pedig aktuális a fogkő és fogínygyulladás elleni küzdelem, úgy hogy nem sokára jövök ennek a tesztjével is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyaguru.blog.hu/api/trackback/id/tr577158391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása