KUTYAGURU

Hogyan készüljünk fel a hidegre?

2014. október 27. - KUTYAGURU

P1010822kicsi.jpg

Szép lassan de biztosan beköszöntenek a hideg napok, és nem csak nekünk van szükségünk a téli kabát elő keresésére, de kedvencünket is fel kell készíteni a zord időjárásra! Mit tehetünk értük? 

Lassan kezdjük el megemelni az étkezések adagját. Mivel a saját testhő megtartására a hidegben rengeteg energiát használnak el, ilyenkor jól jön a plusz adag finomság! 

Ezzel együtt gondoskodjunk az immunrendszer erősítéséről, akár természetesen zöldséggel, gyümölcsökkel, akár multivitaminokkal!

Még most ejtsük meg az utolsó fürdetéseket, mert ha télen tesszük jelentősen csökken a hám réteg és a szőr szigetelő képessége! 

Kezdjük hozzászoktatni Őket a rövidebb de mozgalmasabb sétákhoz. Télen is lehet jókat kirándulni, de fontos, hogy folyamatos mozgásban legyünk, így Ők sem fáznak meg!

Helyezzük a fekhelyet védett, huzatmentes helyre! 

Kinti kutyák esetében szigeteljük be a házat, gondoskodjunk a talpazat megemeléséről, hogy esőben se ázzon be! 

És nem utolsó sorban, ne zárkózzunk be az őszi, téli időszakokra, mert kutyánkkal együtt ezeket a pillanatokat is izgalmassá tehetjük! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyaguru.blog.hu/api/trackback/id/tr726838101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása