KUTYAGURU

Mi az a Bőrkaparék Teszt és mikor van rá szükség? 

2014. december 08. - KUTYAGURU
p1030521.JPG
Ahogy nekünk a kutyáknak is rengeteg bőrbetegsége van, illetve feltűnő tünete lehet allergiának vagy belső szervi gondnak a bőrön jelentkező elváltozások gyakorisága. 

Amikor az allergiát kizárhatjuk, látható élősködőt nem találunk a kutyában, akkor lehet a következő lépcső a bőrkaparék teszt. Ezt a kutya számára fájdalommentes műveletet az állatorvos végzi, egy erre alkalmas pengével szó szerint megkapargatja a bőrfelszínt, majd az így begyűjtött bőr és szőr mintát laborba küldi. A labor 1-1,5 héten belül elvégzi a vizsgálatokat, melyből kiderül található-e gombás, bakteriális, esetleg mikroélősködő fertőzés, így állatorvosunk már célzott kezelést kezdhet kedvencünknél. 

A leggyakoribb megbetegedések a gombás fertőzések, amit az állat bárhol összeszedhet, ezt pedig immunerősítéssel és gyógyfürdetéssel könnyen kezelhetjük, ritkább esetekben van szükség belsőleges gyógyszerezésre is.

A vizsgálat ára, orvosonként és a vizsgálat kiterjesztésenként változik általában 10-15.000 Ft körül mozog.

Ha az állaton gyakori kiütéseket, hólyagszerű keléseket, a szokottnál erősebb szőrhullást, esetenként foltokban is tapasztalunk, forduljunk állatorvoshoz! Fontos megjegyezni, hogy a bőrbetegségek nem mindig járnak viszketéssel, ezért kell figyelnünk a bőr állapotát is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyaguru.blog.hu/api/trackback/id/tr126967245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása