KUTYAGURU

Az instabil közeg és a kutyák, avagy szuper tréning BOSU-val

2017. április 27. - KUTYAGURU

p1260114.JPGFolyamatosan keresem az új, izgalmas lehetőséget a kutyát tanításánál és szinten tartásánál, így jutottam el új területre, mégpedig az instabil közegben történő edzésekhez. Legelőször az Ebfíziónál találkoztam ezzel a lehetőséggel, amikor Mike gerincproblémáira Őket ajánlotta a Doki. Luca, a terapeutánk mutatott gyakorlatokat félig felfújt matracon, mely segít a gerinc- és csípőstabilizáló izmok fejlesztésében. Úgy kell elképzelni, mint emberi vonalon a gerincsérveseknél használt gyógytornát. Mivel jó magam is küzdök hátfájással, ezért tudom mennyire hasznos a rendszeres edzés.

Mivel Mike-nak nagyon tetszett ez a módszer, kipróbáltuk egészséges kutyáknál is, akik szintén nagyon élvezték a foglalkozásokat, majd kutató munkám során találtam külön edzésprogramokat különböző eszközökkel, amit beintegráltam a képzéseinkbe.

Miért jó az instabil közegben végzett edzés?


p1260056.JPGMert nem csak egy-egy izomcsoport dolgozik izoláltan, mint a hagyományos edzés közben, hanem instabil közegben aktivizálódik az összes izom, és az idegrendszer, hiszen a kutyádnak koncentrálnia kell az egyensúlyára!

Enyhíti a hát és az ízületi fájdalmakat, mert a mély Core izmok is megerősödnek! Megerősíti az ízületeket körülvevő izmokat, így, minimálisra csökkentheted az ilyen jellegű sérüléseket.

Fejleszti az egyensúlyérzéket és ezzel együtt a mozgás-koordinációt egyfajta testtudatos mozgást hoz létre.

Szellemi teljesítménye is látványosan javulni fog, hiszen az instabil közegben végzett edzés hatására az agy idegrendszere is kiemelkedően fejlődik! Egyszerre kell figyelnie az utasításaidra, a végtag koordinációra és az egyensúlyra, ezalatt pedig gőzerővel dolgoznak az izmok is.

Pillanatok alatt lehet lefárasztani az aktív kutyákat is, sport kutyáknak rendkívül
hatékony fejlesztő tréning, mivel növeli az állóképességet, erőt és robbanékonyságot.

Nagy segítség a fogyásban is, hiszen az elhízott kutyák ízületei sokkal nagyobb terhelésnek vannak kitéve, nem lehet Őket hirtelen, nagy mozgásokra kényszeríteni, mert nagy a sérülés kockázata, de instabil közegben nincs ekkora veszély mégis aktívan dolgozik a kutya teljes izomzata.

Miért pont a BOSU?



p1260141.JPGNagyon megörültem, mikor rátaláltam a BOSU termékeire, mert egyrészt magában foglalja szinte az összes felfújható eszköz lehetőségeit, több dimenziós mozgást végezhetünk rajta, rendkívül strapabíró (egy fitball csúszik, gurul, sérülhet) és kiszolgálja az egész családot. Humán vonalon már rengeteg helyen használják élsportolók fejlesztésében vagy rehabilitásában. Hála a BOSU termékek hazai forgalmazójának elvégezhettünk egy BOSU Instruktor Képzést, ami sokat segített a további tréningek fejlesztésében.

DOG-POWER

Az edzések során nem csak statikus gyakorlatokat végzünk, hanem összetett mozgással és megállással tarkított programot állítunk össze a kutya képességeihez mérten. Edzéseinken kipróbálhatod majd Te is az instabil közegben végzett gyakorlatok hatékonyságát, workshopjainkon pedig elsajátíthatod az otthoni edzésekhez szükséges tudást, hogy Te is hatékonyan tudj fejlődni kutyáddal!

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyaguru.blog.hu/api/trackback/id/tr3612458391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása