KUTYAGURU

Tippek hideg időre 2. rész

Kutya a házban

2014. december 30. - KUTYAGURU

Most kapunk rendesen a télből, jönnek a mínuszok és több mindenre kell odafigyelnünk! Az egyik legfontosabb a kinti kutyák helyzete. Azt szoktam javasolni, hogy -5 fok alatt lehetőleg szerint engedjük be kedvencünket a házba, vagy más fűtött helyre, hogy ne fagyjon meg ebben a zord időben, de sokan tartanak Tőle, mondván a kutya nem lakásba való, minden koszos lesz és jön a káosz... így hoztam pár tippet, amivel ez elkerülhető, és így a kutya is jobban jár!

1280x800.jpg

  • Mielőtt beengeded a házba pakold el a törékeny dolgokat, az ételeket a pultról, az összerágható tárgyakat! Mivel csak ritkán tartózkodik bent, itt nincsenek egyértelmű szabályok még felállítva, minden olyan érdekes és illatos, de nem szokott hozzá az óvatos mozgáshoz. Így tanácsosabb ha már előre gondolkodsz, és megelőzöd a bajt!
  • A beengedés nem arról szól, hogy rögtön be kell engedned a frissen vetett ágyba, azzal is bőven megelégszik, ha az előszobában aludhat. Ha hozzá van szokva használhatsz szoba ketrecet vagy a kocsiban használt boxot, hisz most csak aludni fog. 
  • Mielőtt beengeded érdemes egy fárasztóbb sétát tenni, gondoskodni egy kis rágcsálni valóról bent, így nem a romboláson és a zsinórok megkóstolásán jár majd az esze. 
  • Ha hosszú szőrű kutyáról van szó még kint próbáld lemorzsolni róla a hógömböcskéket és a jeget, a mancsát is érdemes áttörölni, így nem változik sártengerre a lakás

Már az is nagy segítség számára, ha éjszakára beengeded, nem kell az egész napot bent töltenie! Főleg kölyök és idős kutyáknál áll fent a megbetegedés vagy az ízületi panaszok jelentkezése! Különösen tegyük meg ezt a lépés Szilveszterkor, hogy elkerüljük a szökés vagy más beszökött kutyákkal történő gondok lehetőségét! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyaguru.blog.hu/api/trackback/id/tr777022699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása