KUTYAGURU

6+1 Tipp, hogy a Karácsony ne legyen rémálom!

2014. december 21. - KUTYAGURU

kutyakaracsony.JPG

 

Murphy törvénye, hogy a kutyákkal mindig hétvégén, éjszaka vagy ünnepnapokon történik valami, amikor kifogyott az autóból a benzin, az állatorvos már zárva van, és a szomszéd sincs itthon, hogy segítsen... 

Karácsonykor sincs ez másképp, ilyenkor ráadásul plusz rizikófaktorok adódnak, amiből nagy baj lehet... most összegyűjtöttem nektek, mi az a pár dolog, amire ha odafigyeltek nem lesz rémálom a Karácsonyból! :)

  • 1. Ne hagyjuk elérhető helyen a dekorációt, égősorokat, a Karácsonyfát tegyük egy asztalra, és biztosítsuk ki dőlés ellen. A kutyák rettentő kíváncsiak, a sok csillogó dísz, a szaloncukor illata és a fa, mint a természet hívogató közelsége mágnesként vonzza Őket, ne várjuk meg, hogy mit csinálnak vele!
  • 2. Ha már szaloncukor, ne hagyjuk elöl az egyéb édességeket, sütiket, és ne kínálgassuk vele kedvencünket! Megfeküdheti a hasát, sőt mérgezést is okozhat a túl sok csoki, cukor vagy a xilit tartalmú édességek! Ezeket feltétlenül kerüljük el! 
  • 3. Ha már kínálás, a töltött káposzta és a halászlé sem kutyagyomornak való, az erősen fűszeres zsíros ételek is okozhatnak gondot. Ha szeretnénk, hogy kutyánk is osztozzon a Karácsonyi ételek örömén vásároljunk neki különleges jutalomfalatokat, vagy főzzünk neki otthon valami nem hétköznapit! Ha meglepjük egy jókora velős csonttal, akkor a készülődés idejére még le is foglalhatjuk vele!
  • 4. Ha vendégeket várunk előtte vigyük el egy nagy sétára kedvencünket, hogy ne a legaktívabb állapotában támadja le Őket, és a vendégeket is kérjük meg, hogy ne kínálgassák az asztal alatt a kutyát, sőt vacsora idejére legjobb, ha nem is sündörög az asztal körül! 
  • 5. Ajándékbontásnál is figyeljünk rá, hogy a különböző díszítőszalagok, csomagoló anyagok ne kerüljenek a kutya közelébe, hisz ezek jó játéknak bizonyulnak, de lenyelve felsérthetik a gyomrot, esetleg bélelzáródást okozhatnak! 
  • 6. Készülődés alatt saját tapasztalatból mondom, hogy zárjuk ki a konyhából négylábú társunkat. A nagy sürgés forgásban mi magunk se tudjuk követni az eseményeket, a fröcsögő olaj, a forró sütő és a lábosban rotyogó forró leves is veszélyt jelenthet kutyánkra, jobb megelőzni az ilyen baleseteket is!
  • +1. Ha vendégségbe megyünk jól gondoljuk át, hogy magunkkal vigyük kedvencünket, egyrészt az anyós nem biztos, hogy örül neki, amikor a tisztára sikált lakás megtelik kutyaszőrrel, másrészt az új helyen kutyánk szobatisztasága sem garantált, ami okozhat kellemetlen pillanatokat. Ha lehet hagyjuk otthon pihenni, ha viszont mindenképpen magunkkal akarjuk vinni jobban figyeljünk a viselkedésére az átlagosnál, így a családi összhang is megmarad! :)

Kellemes Karácsonyi készülődést kívánunk mindenkinek!  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyaguru.blog.hu/api/trackback/id/tr227001911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomek13 2014.12.23. 12:14:26

LOL! Ha a "kutyát" kicseréled totyogóra, úgy is stimmel :)

KUTYAGURU 2014.12.23. 12:15:30

@Tomek13: Igen, és nem csak ebben lehet párhuzamot vonni! :)
süti beállítások módosítása